Credit Finance

FINANCE-MEDIA

США постійно готуються до війни з росією в Європі, – Годжес

Picture

Фото: gettyimages .com

Сполучені Штати Америки постійно готуються до війни з росією у Європі. Про це в інтерв’ю LIGA.net розповів американський генерал у відставці Бен Годжес, відповідаючи на запитання, чи готові США до гіпотетичної війни з росією в Європі.

"Армія й авіація, всі наші служби постійно тренуються, підтримують боєздатність. Щоб надіслати сигнал Кремлю: ми готові. Це стримування. І, звісно, постійно працюючи з нашими союзниками на навчаннях, ми всі намагаємося збільшити наші можливості протиповітряної та протиракетної оборони, матеріально-технічне забезпечення", – сказав він.

Годжес зазначив, що США постійно готові на випадок збройної агресії росії проти США або країн ЄС.

"Я б сказав, що ми завжди готуємося до війни з росією в Європі. Коли ще я був лейтенантом у 1981 році в Західній Німеччині під час холодної війни. Наша робота щодня полягала в тому, щоб бути готовими воювати проти СРСР, якщо той нападе", – додав генерал.

Також він розповів, що наразі у Європі дислокуються близько 100 тис. американських солдатів.

"Ці цифри – не секрет. Загалом з усіх сил США в Європі (якщо рахувати армію, флот, авіацію, морську піхоту) – це близько 100 000.

Це й активний резерв, який розквартирований і розгорнутий у Західній Європі: у Німеччині, Італії, Іспанії та Туреччині. А також ті, хто перебуває на ротації – переважно в Польщі, Румунії та країнах Балтії", – зазначив військовий.

Годжес прокоментував і можливість застосування росією ядерної зброї. На його думку, це малоймовірно, втім ми повинні серйозно сприймати загрозу ядерної війни.

"У росії тисячі ядерних боєголовок, і їм явно байдуже, скільки невинних людей вони вбивають. Але я також вважаю, що це вкрай малоймовірно.

У росіян буде нуль, нуль позитивних результатів, якщо вони застосують ядерну зброю. Вони не матимуть жодної користі від цього", – додав генерал.

Підготував: Сергій Дага