Credit Finance

FINANCE-MEDIA

"Укрзалізниця" оголосить тендер на проєктування 60 платформ на маршруті Київської кільцевої електрички

kyiv,city,express,електричка

" Укрзалізниця " оголосить тендер на проєктування 60 платформ для приміського сполучення в Києві та найбільших маршрутів навколо столиці Kyiv City Express.

"Укрзалізниця" запрошує проєктні та архітектурні організації, урбаністів до відкритої наради перед оголошенням тендеру на проєктування 60 платформ для Kyiv City Express (приміське сполучення в місто Київ та найбільш інтенсивні напрямки навколо столиці)", – сказано в повідомленні компанії.

Реконструкція платформ має забезпечити безбар’єрний доступ до приміських та міських поїздів, що є одним із фокусів стратегії "Безбар’єрна залізниця". Залізниця щодня перевозить сотні поранених, людей з інвалідністю та з ускладненою мобільністю, що зумовлює проєктування саме безбар’єрних платформ.

Другий фокус проєкту – безпека, адже велика частка платформ Південно-Західної залізниці є аварійною.

"До прикладу, Київська кільцева електричка запускалася у розпал війни, і в рамках проєкту терміново відроджувалися такі зупинки, як Київська Русанівка та Київ-Дніпровський, адже першочергово важливо було забезпечити міську мобільність та резервні можливості для екстреної евакуації. Наразі пасажиропотік на кільцевій електричці став системним, а Русанівка входить до топ-3 найбільш популярних станцій столичного "кільця", а отже необхідно привести до ладу аварійну інфраструктуру, щоб продовжити її безпечну експлуатацію", – пояснили в "Укрзалізниці".

Автор: Галина Ялівець